Site Overlay

Hästar på pensionat

Hästport är idag en av våra största sporter i Sverige och detta har öppnat för pensionat: att på olika sätt erbjuda tjänster åt de som är intresserade av hästar. Det finns många olika lösningar och det gäller oavsett om man äger en häst själv eller om pensionatet tillhandahåller hästar som gästerna kan hyra. Givetvis välkomnar pensionaten också gäster som inte är intresserade av hästar och för de familjemedlemmar som vill ägna sig åt annat brukar det finnas alternativa aktiviteter att ägna sig åt.

Bed and box

Det här är en lösning som har kommit till för hästägare som vill ta med sig sin häst på semestern. Upplägget på ett hästpensionat brukar vara liknande det som är för Bed and Breakfast. De här pensionaten brukar finnas i närheten av platser där det finns goda möjligheter till ridning ute i naturen. Runt om i Sverige finns även ridleder och runt dessa ligger det längs vägen möjligheter till övernattning för både häst och ryttare. Det som oftast erbjuds är mat och en box till hästen. Ibland finns det även möjlighet att släppa ut hästen i en hage innan ekipaget ger sig vidare ut på nya äventyr. Det totala priset blir givetvis högre än för en person som enbart hyr ett rum eftersom kostnaden för mat och box åt hästen tillkommer.

Pensionat med möjlighet att hyra häst

Det här är ofta pensionat där det redan finns en hästverksamhet på plats. För de som vill hyra häst är det tydliga regler. Ofta är det lektioner som erbjuds under ledning av en kunnig instruktör. De möjligheter som erbjuds för att kunna rida ut i naturen är även de under ledning av en instruktör eller annan personal på pensionatet. Den här typen av ridning brukar bokas i god tid i förväg eftersom det är begränsat med hästar och möjligheter till ridning. De som vill testa på den här typen av boende bör kontakta det pensionat som erbjuder hästridning och se vilka möjligheter som finns där att tillgå. Reglerna varierar från pensionat till pensionat och det gäller att hitta ett ställe som passar en. Ibland får även grupper att komma och det kan vara ett roligt event.

Att tänka på innan

Ridning är en skadedrabbad sport och att se över försäkringar innan man ger sig ut på äventyr kan vara bra. Det kan också vara bra att se hur sjukvården i närheten ser ut och lösningar som minutkliniken kan vara bra att ha koll på. Det här är praktiska tips för att göra resan och vistelsen mer enkel. Pensionat med hästar ligger ofta ute på landet och det kan vara en bit till närmaste klinik. Planera innan och se till att under vistelsen ha det bara trevligt och kunna koppla av helt.

solid-construction-classic