Site Overlay

Drömmar som blivit till verklighet

Hundkaféet “Flickorna på Färjenäs” ligger i Göteborg och drivs av Lisa Burden och Susanna Lindelöv-Frisk. Till kaféet kommer såväl tvåbenta som fyrbenta kunder, många av dem stamgäster då kaféet har blivit en naturlig plats att mötas, i synnerhet för hundägare. Lisa och Susanna har massor av idéer och kanske kan det även bli ett hundpensionat med tiden…

Det äkta paret Åsa och Leif Malmborg driver sedan 1999 “Hostal Marbella”, som ligger centralt i Fuengirola i Spanien. Paret har alltid rest mycket, tillsammans har de utforskat över 70 olika länder. Ett tag drev de en bar på Filippinerna, men har alltså bestämt sig för att stanna i Spanien.

Ett annat äkta par vid namn Johanna och Anders Jaktman sa båda upp sig från var sitt fast och tryggt jobb. I samband med att Johanna hade ett uppdrag i Frankfurt hakade Anders på och drömmen om ett mindre skidpensionat förstärktes. Anders reste runt och tittade efter ett lämpligt ställe och 2012 förverkligades drömmen i form av ett ski-lodge i byn Böckstein, utanför skidorten Badgastein.

2002 startades “R4 Djurpensionat” i Västerås, man fick omedelbart kö till sina dagisplatser. 2005 utökades verksamheten med en lyxig avdelning för katter och 2013 byggde man ytterligare 14 stora rum för kattgäster. Rita och Roger som driver djurpensionatet har varit noga med att informera om att R4 är godkänt av Länsstyrelsen, enligt gällande paragraf i Djurskyddslagen, samt att man har bra försäkring och säkerhet. Informationen syns klart och tydligt på pensionatets hemsida

Familjen Emanuelson-Franzén verkar numer vid franska Rivieran, i närheten av byn Spéracèdes. “Villa Juli” erbjuder fin utsikt och en blandning av loppis- och antikvitetsfynd. Familjen hade en mycket tydlig målbild och en strikt budget som man följde. De sticker inte under stol med att det många gånger varit tufft för såväl förhållandet som i kontakten med franska myndigheter.

solid-construction-classic