Site Overlay

Bo på pensionat i Sverige

Det är mysigt att bo på pensionat, inte alls lika opersonligt som hotell ofta kan vara. Det finns mängder av mysiga pensionat runt om i hela Sverige där du kan bo i egen liten stuga eller i ett rum som ofta är personligt inrett. Skillnaden mellan pensionat och hotell är inte så stor rent praktiskt. På ett pensionat kan du få frukost och andra måltider ungefär som på ett hotell, så varför inte satsa på en pensionatsvistelse som omväxling?

Familjedrivna pensionat

Det finns många familjedrivna pensionat eller bed and breakfast där gästerna nästan blir en del av familjen. Det kan vara fråga om gemensamma middagar eller samlingsrum för avkopplat umgänge eller kanske någon uteaktivitet som alla kan ta del av. Pensionat på bondgård kan till exempel erbjuda deltagarna att övervara kosläpp eller höslåtter och andra lokala händelser.

Förr var det ännu vanligare med pensionat, till exempel när man skulle “dricka brunn” vilket i praktiken ofta innebar att personer som fått lite för mycket av livets goda under en period åt och drack lite mer hälsosamt. Denna typ av pensionatsvistelse har väl idag närmast ersatts av att åka på spa, även om just spa erbjuds på många hotell också och inte nödvändigtvis behöver vara kopplat till ett visst pensionat. En spa-vistelse är inte bara bubbelpooler och massage utan kan självklart också vara kopplad till hälsosam mat och dryck. Kombinera gärna med ökat intag av e-vitamin så kommer både hud och hår få ny lyster som matchar ditt inre mående efter en vecka på pensionat.

Minisemester som du vill ha den

Somliga tycker om att hyra en stuga, andra trivs bäst på hotell men det är faktiskt väldigt många som tycker allra bäst om den mellanlösning som ett trivsamt pensionat kan erbjuda. Det finns många mysiga pensionat att välja på runtom i landet. Varför inte göra en sådan där bucket list och försök besöka ett pensionat i ett nytt landskap varje sommar. Ett härligt sätt att upptäcka Sverige och alla landets olika delar, miljöer, natur och befolkning. Det finns skillnader, men också likheter. Oavsett vad du väljer så bjuder varje pensionatsvistelse på en oförglömlig upplevelse.

solid-construction-classic