Site Overlay

Bästa pensionaten i Sverige

Att bo på pensionat är inte lika vanligt som att t.ex. ta in på ett hotell, men sanningen är att pensionat i vissa fall faktiskt kan vara bättre och dessutom ett mer plånboksvänligt alternativ. I Sverige finns det många olika typer av pensionat och så kallade bed

and breakfast att använda sig av – det gäller bara att veta var man ska leta och vilka man ska välja.

Ett pensionat skiljer sig på många sätt från ett hotell, men har även många likheter. Det som skiljer de båda alternativen åt är främst vad som ingår i servicedelen. Kort och gott kan man säga att ett pensionat helt enkelt är en lättare form av hotell. De befinner sig oftast mer ut mot landsbygden med mycket natur runtomkring. Man kan välja mellan halvpensionat och helpensionat. Med helpensionat får man både logi, städning och mat inkluderat och boendeformen är väldigt personlig och familjär. I matsalen sitter man inte bord för bord, utan för det mesta samlas alla kring ett och samma storbord och njuter av måltiden som en stor familj. Detta är ett mycket bra sätt att gå tillväga för den som vill fly den stressiga storstaden och få ta del av lugn och ro på ett helt annat sätt.

Oavsett om du vill starta ett eget pensionat med hjälp av ett företagslån från qred.com/se/ eller om du bara söker ett helgboende är det bra att få inspiration. Här nedan har vi samlat några av de pensionat runt om i Sverige som har fått bästa betyg från besökare. Vill du starta ett eget pensionat kan du besöka någon av nedanstående alternativ för att få en större bild av vad du har att vänta dig.

1. Styrsö Skäret i Västergötland

2. Hotell Järvsöbaden i Hälsingland

3. Pensionat Karlslund i Västergötland

4. Samuelsdals pensionat i Dalarna

5. Gula hönan på Gotland

6. Slipens hotell & pensionat i Bohuslän

7. Gammelgården i Dalarna

8. Mormors pensionat Strandhagen på Öland

9. Solvikens pensionat i Småland

10. Pensionat Holmhällar på Gotland

Innan du väljer att besöka någon av ovanstående pensionat är det viktigt att du säkerställer att det finns ett rum ledigt. Detta

kan du enkelt göra genom att kontakta pensionatet via telefon eller varför inte boka online. Att boka ett rum via nätet är idag det enklaste och snabbaste sättet att se vilka datum som är tillgängliga. I många fall kommer du då även ha möjlighet att betala för rummet direkt, så när du anländer behöver du inte göra något annat än att packa upp och njuta av tiden på plats. Huruvida du väljer ett pensionat eller ett hotell beror alltså främst på vilken lyx du söker. Ett pensionat passar bäst för den som är villig att töja på gränserna när det gäller service, men som ändå vill ha en fin och bekväm sovplats.

solid-construction-classic