Site Overlay

Västkustens vackra

Med en strålande vacker utsikt över Ellösfjorden ligger Rågårdsviks Pensionat. Det tar cirka en timme att köra hit ifrån Göteborg, kommer man med båt kan man lägga till vid bryggan i Ellös hamn. På Rågårdsvik finns en relaxavdelning med bastu, och man driver en mysig liten antikaffär som ligger i den vackra västkustpärlan Grundsund.

Nu tar vi oss längre söderut, nämligen till Pensionat Frillesberg på Skeppsholmen, cirka 25 kilometer ifrån Kungsbacka. Detta beskrivs som ett riktigt genuint pensionat, huset byggdes 1938 och har sedan renoverats varsamt för att bevara känslan. Här går man till havet på 10 minuter, spelar shuffleboard eller dart i puben och vill man ha stället för sig själv går det att hyra.

Åter längre norrut längs den vackra västkusten, gör vi ett nedslag i Slussen på Orust. Slussens pensionat bjuder på avslappnad och trevlig atmosfär, mycket bra kök som satsar på ekologiskt. Här går det att njuta året om, med salta bad och mys i den vedeldade bastun.

Vi fortsätter ännu längre norröver, till härliga sommarstaden Fjällbacka, som kanske är mest känd för att ha fostrat författarinnan Camilla Läckberg. Hennes böcker om Fjällbackamorden har även blivit TV-serie, så vill man kan man ju alltid bekanta sig med samhället genom att titta på dem. Pensionatet Villa Evalotta erbjuder ett varierat boende i form av enkelrum och lägenheter. Oavsett vilket rum man bokar, kan man sitta på balkongen och njuta av utsikten – havet. Väljer man att bo i någon av lägenheterna, som ligger i en annan byggnad, får man en fin utsikt över såväl kyrka som husnockar och skärgård.

I Göteborgs norra skärgård ligger bland annat öarna Hönö och Öckerö, som binds ihop tack vare en kort bro. Hit ut tar man sig med avgiftsfri bilfärja och oavsett vart man befinner sig har man havet som granne. Havskattens Hotell & Vandrarhem ligger på Hönö, som är den ö man kommer till när man åker av färjan. Hönö bjuder på butiker, restauranger, en mysig liten hamn samt ett fiskemuseum. Man kan även paddla och/eller klättra.

Och så, i mångas tycke, den vackraste ön av dem alla – Åstol. En ö som inte är större än 600m * 400m. Trots det får man plats med både handelsbod, postkontor, restaurang, café och så Åstol B & B. Ön har, i motsats till vad man kan tro, ganska många året-runt boende. Då kan det vara bra att ha ett Bed and Breakfast att erbjuda sina gäster. För att ta sig till Åstol behöver man ha egen båt, alternativt åka med färjan som går ifrån Rönnäng på fastlandet.

solid-construction-classic