Site Overlay

Unik upplevelse med pensionat och vandrarhem

Att bo på ett pensionat eller vandrarhem har verkligen sina fördelar. Skillnaden på vilken typ av rum man väljer kan vara väldigt stor och ge en helt unik upplevelse. På vissa vandrarhem får man bara en säng och bor med flera andra gäster i samma rum. Då är priset förmodligen mycket fördelaktigt och många lär på så sätt känna nya människor. Det finns även vandrarhem där man får eget rum och nästan samma service som på ett hotell. En fördel med ett enklare pensionat eller vandrarhem är förutom priset att de många gånger ligger naturnära eller finns i fina kulturmärkta byggnader. En annan fördel är att de ofta drivs av eldsjälar som gör allt för att göra din upplevelse unik och ger dig en personlig service.

Eget eller delat badrum?

En del besökare föredrar ett eget badrum och det kan vara värt att undersöka om exempelvis toaletter finns på rummet eller om man delar dem i korridoren. Många vandrarhem har fina uteplatser med vackert möblerade platser där du kan njuta av din frukost. Du bör alltid kolla om frukost ingår i priset, då det gör en stor skillnad då du jämför det totala priset mellan olika pensionat och vandrarhem.

Öppettiderna viktiga

En annan sak man ska undersöka är om det gäller särskilda tider då man kan komma in på rummet. De flesta vandrarhem har bara personal på dagtid och då kan det vara bra att på förhand göra upp med ägaren eller personalen, när man anländer till sitt rum. De flesta pensionat har antingen en dörrkod man kan använda eller kort som öppnar huvudingången.

Stylish eller traditionellt mysigt?

Stilen på ett pensionat eller vandrarhem kan växla väldigt mycket. Ofta profilerar man sig via sin hemsida, med en en moder eller mer klassikt inredning. Detta brukar gå igen i alla förekommande utrymmen. Många äldre byggandet har ofta totalrenoverade badrum och läckert inredda med badrumsmöbler och fina detaljer. En del pensionat har egna cyklar som boende fritt kan använda, och det kan spara in stora pengar som annars gått till buss eller taxi, om man tänkt vistas på stället flera dagar.

Laga mat tillsammans

Att bo på ett pensionat erbjuder dig som besökare ett mer personligt mottagande, och i allmänhet finns det ofta större möjlighet att träffa nya människor under en mer avslappnad form, än på ett mer anonymt hotell, om man önskar det. Beroende på vilken tid man anländer till vandrarhemmet eller pensionatet på ankomstdagen är ett bra tips att kolla om de kan servera mat. Det kan vara långt till närmsta matbutik och är man som gäst hungrig då man kommer, kan det bli svårt att få tag i mat. Vandrarhem har i regel ett eget kök man kan använda, så för den som vill spara in pengar, finns då möjligheten att laga all sin mat på egen hand. Kanske finns här en möjlighet att laga något tillsammans med de andra boende!

Att bo på pensionat eller vandrarhem i ett somrigt sverige är verkligen en upplevelse man inte vill vara utan!

solid-construction-classic