Site Overlay

Skånska pärlor

Mitt på vackra Österlen ligger Villa Sandby. Här bor man med närhet till knallgula vidsträckta rapsfält, stora fält med sammetsröd vallmo och endast en cykeltur från havet med dess långa, vita sandstrand. Varje rum är individuellt och personligt inrett med hav och natur som inspirationskälla.

Nästan mittemellan Kivik och Sandhammaren, cirka 10 kilometer ifrån Malmö, hittar man kuststaden Simrishamn. Här ligger Aurora Bed & Breakfast, som erbjuder såväl lugn och ro som skyddad p-plats och personliga rum. Aurora B & B håller öppet året om.

I en varsamt renoverad skånegård i närheten av Kivik, finns nästa B & B: Elisetorp. För länge sedan tjänade gården som lantbruk, efter det blev det fruktodlingar och nu alltså ett B & B med inriktning på keramik. I verkstaden kan man till och med få pröva på drejning. För övrigt är det inga som helst problem att hitta inspiration från den fantastiska utsikten över nationalparken Stenhuvud och som om det inte vore nog är havet ständigt närvarande, likaså gårdens egna äppelträd. Kan hända får du även en liten glimt även av den vackra ön Bornholm om vädret och sikten tillåter.

Också Klitterhus bjuder på vida utsikt och närhet till strandpromenader, stranden och härligt svalkande bad. Pensionatet har fjorton rum, alla med olika personlighet. Det finns också gemensamma utrymmen som är både handikapp- och allergivänliga. Alla rum har egen dusch och toalett samt tv. Från Klitterhus tar det cirka fem minuter med bil till centrala Ängelholm och cirka femton minuter till flygstationen.